Talkshows

Talkshows

Talkshowet er en amerikansk opfindelse: En blanding af foredrag og soloshow over et givet emne. Genren blev introduceret herhjemme af Lotte Heise. Jeg har gennem tiden skabt talkshows over mange tidløse emner:

På din maske skal jeg kende dig


Talkshow om masker og mennesker i virkelighedens skuespil og skuespillets virkelighed.

Sig det så det ses


Talkshow om kropssprog og kommunikation

Er skuespillere også mennesker eller hvad?

Et latterligt spørgsmål skulle man synes, men det blev i alvor stillet af den berømte franske filosof og forfatter Denis Diderot.


Mit talkshow er bygget over mine prosadigte udgivet i bogen ”SKUESPILLERE” - nærsynede betragtninger over skuespilleri og teatertant.


I Showet læser jeg uddrag fra samlingen, kommenterer dem med citater af berømte forfattere, beundrede smagsdommere og kendte skuespillere … og så fortæller jeg selvfølgelig også om selvoplevede episoder i dansk teaterliv.

Kirken, Karnevallet og Klovnerne

Ordet Karneval giver associationer til sambarytmer, svingende hofter og fantasifulde udklædninger.

Jeg går tilbage til alle karnevals moder: Karnevallet i Venedig.


Karneval kommer af carne vale: ” farvel til kødet”. Det henviser til de 40 dages faste, som kirken pålagde de troende til minde om Jesus' ophold i ørknen op til påsken. Men før fasten kom festen, hvor man spiste kød, drak vin og slog gækken løs. Kirken forsøgte forgæves at forbyde løjerne, men den endte med at organisere dem. I det berømte karneval i Venedig var der masketvang i mange måneder og alle spillede roller for hinanden. De mest populære roller var dem, man kendte fra den italienske maskekomedie (commedia dell’arte), der blev født i renæssancen. En folkelig teaterform med faste karakterer som alle var fortrolige med. Disse maskekarakterer ændrede sig og skabte varianter, som vi kan følge op gennem tiden til Ludvig Holberg, til cirkus, til Pantomimeteatret i Tivoli og til moderne sitcom komedie.


Jeg fortæller historien og spiller sketches med de forskellige masker.

Copyright @ All Rights Reserved - 2024